Do roku 2030 vznikne v sektore fotovoltiky v Európe až 1,5 milióna nových pracovných miest

SAPI
14. 10. 2024



Nové pracovné miesta v sektore fotovoltiky: Správa SolarPower Europe

Sektor fotovoltiky v Európe zažíva dynamický rast a očakáva sa, že do roku 2030 vznikne až 1,5 milióna nových pracovných miest. Táto správa, ktorú nedávno zverejnilo SolarPower Europe, zdôrazňuje dôležitosť obnoviteľných zdrojov energie pre ekonomiku a zamestnanosť na starom kontinente.

Podľa reportu sú fotovoltické technológie kľúčovým faktorom pre dosiahnutie cieľov klimatickej neutrality v Európe. Rýchle zvyšovanie inštalovanej kapacity a rozvoj nových projektov sú kľúčom k udržateľnému rastu a rozvoju pracovného trhu. Rozvoj fotovoltiky môže poskytnúť zamestnanie nielen odborníkom v oblasti technológií, ale aj v súvisiacich odvetviach, ako sú výroba, inštalácia a údržba. Investície do fotovoltických projektov tak môžu pozitívne ovplyvniť zamestnanosť a ekonomický rast v európskych regiónoch.

Komentáre

Súvisiace

Renewables 2024 (IEA): solárna fotovoltika do roku 2030 zabezpečí 80 % novej kapacity

Podľa najnovšej správy Medzinárodnej energetickej agentúry (IEA) sa očakáva, že solárne fotovoltické (PV) systémy budú hlavným motorom rýchlej expanzie obnoviteľných zdrojov energie v nasledujúcom desaťročí.

14. 10. 2024VIAC

 

Európska komisia spustila formálny infringement voči Slovensku kvôli REDIII

Kvôli oneskorenej transpozícii niektorých častí tretej revidovanej smernice o obnoviteľných zdrojoch energie (REDIII) spustila Európska komisia formálny právny proces, ktorý predchádza žalobe.

14. 10. 2024VIAC

 

Využitie agrovoltiky má v strednej Európe obrovský potenciál

Nový výskum ukazuje, že agrovoltika (kombinácia solárnych panelov a pestovania plodín) môže výrazne zvýšiť efektivitu a zisky. Analýza think-tanku Ember hovorí o zvýšení výnosov z pestovania ovocia až o 16 % a o náraste ročného zisku až o 1 268 eur na hektár pšenice.

11. 09. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek