Slovenské elektrárne investujú do batériových úložísk

SAPI
17. 03. 2022



Siete budúcnosti sa bez modernizácie a batériových úložísk nezaobídu. Vie to aj dcérska spoločnosť Slovenských elektrární Slovenské elektrárne – energetické služby, ktorá na slovenskom trhu pôsobí ako dodávateľ elektriny, nakúpil batériové úložiská v celkovej kapacite 3,24 MWh. Tie plánuje inštalovať u svojich neregulovaných zákazníkov, ktorí prejavili záujem o batériové úložisko, prípadne aj fotovoltiku na lízing. Tešíme sa, že Slovenské elektrárne, ako člen SAPI aj takto prispievajú k lepšej budúcnosti slovenskej energetiky.

Komentáre

Súvisiace

Kapacita energetických úložísk by mala do roku 2030 šesťnásobne narásť

Skupina G7 sa na aprílovom stretnutí v Taliansku dohodla na výrazných investíciách do energetických úložísk. Štáty G7 sa zhodli na rekordnom globálnom cieli - na kapacite až 1500 GW do roku 2030, čo by predstavovalo až šesťnásobný nárast oproti súčasnej kapacite.

09. 05. 2024VIAC

 

Slovenské elektrárne investujú do novej fotovoltiky a batériových úložísk

S odstavením uhoľných elektrární v Novákoch a Vojanoch sa spoločnosti Slovenské elektrárne otvorila možnosť investícií do zelených energetických zdrojov a technológií, ktorú sa rozhodla naplno využiť.

09. 05. 2024VIAC

 

V Banskej Bystrici bolo spustené najväčšie batériové úložisko na Slovensku

2,7 megawattový výkon má nové smart batériové úložisko z dielne spoločnosti Fuergy. Úložisko dokáže poskytovať prevádzkovateľovi prenosovej sústavy podporné služby a zlepšiť tak flexibilitu sústavy.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek