Výroba batérií vo Voderadoch bude už čoskoro realitou

SAPI
23. 11. 2022



Slovenská spoločnosť na výrobu batérií InoBat je vo finálnej fáze prípravy svojho pilotného výrobného centra na Slovensku. Podľa najnovších informácií bude už začiatkom budúceho roka spoločnosti dodaná výrobná linka, ktorá pokryje celý proces výroby batérií do elektrických vozidiel, od prípravy batériových zmesí až po finálne testovanie hotových batériových článkov. Okamžite po jej inštalácii sa už navyše očakáva aj jej plné využitie a výroba batérií pre zákazníkov firmy. Areál vo Voderadoch zahŕňa aj vedecko-výskumné centrum, v ktorom už teraz prebieha testovanie a výskum batérií. Celý areál tak môže pomôcť naplniť potenciál Slovenska stať sa výrobcom aj inovátorom nových technológií a veríme, že podobných projektov na Slovensku vznikne viac.

Komentáre

Súvisiace

Kapacita energetických úložísk by mala do roku 2030 šesťnásobne narásť

Skupina G7 sa na aprílovom stretnutí v Taliansku dohodla na výrazných investíciách do energetických úložísk. Štáty G7 sa zhodli na rekordnom globálnom cieli - na kapacite až 1500 GW do roku 2030, čo by predstavovalo až šesťnásobný nárast oproti súčasnej kapacite.

09. 05. 2024VIAC

 

Až 7 krajín sveta pokrýva takmer celú spotrebu elektriny obnovteľnými zdrojmi

Podľa najnovšej správy pokrýva až 7 krajín sveta viac než 99,7 % svojej spotreby elektrickej energie výlučne obnoviteľnými zdrojmi energie. Dve z krajín sú pritom v Európe - do tohto zoznamu sa totiž zaradilo aj Albánsko a Island.

09. 05. 2024VIAC

 

Slovenské elektrárne investujú do novej fotovoltiky a batériových úložísk

S odstavením uhoľných elektrární v Novákoch a Vojanoch sa spoločnosti Slovenské elektrárne otvorila možnosť investícií do zelených energetických zdrojov a technológií, ktorú sa rozhodla naplno využiť.

09. 05. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek