I. Slovenské fórum - Rzeszów

SAPI
10. 12. 2018



Dňa 25. januára 2019 sa uskutoční v Kongresovom centre Podkarpatského vojvodstva G2A Arena (http://www.g2aarena.pl/eng) v Rzeszowe-Jasionka sa uskutoční Slovenské fórum. Podujatie bude venované blízkym susedským vzťahom oboch štátov s prihliadnutím na predchádzajúcu spoluprácu a súčasné geopolitické podmienky. Dobré vzťahy susedných štátov, ich spoločné aktivity v oblasti hospodárstva, zahraničnej politiky, bezpečnosti, ako aj posilňovanie kultúrnych vzťahov sa zdajú byť mimoriadne dôležité vzhľadom na sociálno-politické krízy, ktoré v súčasnosti prevládajú v Európe. 

Fórum sa bude sústrediť na diskusie a pripravených je 7 panelových diskusií, venovaných politickým, hospodárskym aj ekonomickým otázkam. Jeden z panelov bude venovaný energetickej bezpečnosti a porovnaniu prístupu Slovenska aj Poľska. Organizátori predpokladajú okolo 200 účastníkov, prevažne z Poľska a Slovenska, predovšetkým z radov politikov, diplomatov, či podnikateľov. Fórum , ktorého hlavné motto znie: „Stabilné susedstvo v nestabilných časoch.“ oranizuje Inštitút východných štúdií so sídlom vo Varšave. Registráciu na Slovenské fórum je možné dokonať pomocou dvojetapovej registrácie: https://www.forum-ekonomiczne.pl/rejestracja-forum-slowackie/form/ForumSlowackie?open=SLO2019&_lang=sk.

Ide o dlhodobejšiu spoluprácu, riaditeľka aj člen výkonného výboru sa už za SAPI zúčastnili takéhoto podujatia v minulom roku.

Komentáre

Súvisiace

Solární energie a akumulace 2024

Dvojdenný formát tohtoročnej konferencie poskytne dostatočný priestor pre diskusiu o komplexných otázkach spojených s výrobou energie.

24. 04. 2024VIAC

 

Nová energetika, nové modely optimalizácie energetických nákladov

Hybridná (prezenčná & virtuálna) konferencia smart metering/smart grid (14. ročník)

17. 04. 2024VIAC

 

Energetické spoločenstvá a zdieľanie elektriny

Energetické spoločenstvá prinášajú pre svojich členov mnohé benefity vo viacerých krajinách Európskej únie. Pomáhajú tlmiť energetické krízy a cenové výkyvy na trhu s elektrinou. Decentralizovaná energetika sa dostala už aj na Slovensko a energetické spoločenstvá je možné vytvárať na úrovni vyšších územných celkov, obcí, malých podnikov a fyzických osôb.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek