V Kalifornii majú mať nové budovy povinne fotovoltiku a batérie

SAPI
27. 09. 2021



Kalifornskí regulátori jednohlasne hlasovali za využitie solárnej energie a batériových úložísk v mnohých komerčných projektoch a rezidenčných developmentoch. O energetickom pláne bude ešte hlasovať komisia pre budovy a do platnosti by mohol vstúpiť začiatkom roka 2023. Ide o prevratný krok, ktorý by mohol byť inšpiráciou pre mnohé krajiny. Pre dosiahnutie prísnych energetických štandardov budov je už dnes v EÚ dôležité zapojenie obnoviteľných zdrojov a v budúcnosti to bude nevyhnutné. Čím skôr sa krajiny pripravia, tým jednoduchší bude prechod na zelenú ekonomiku.

Komentáre

Súvisiace

Kapacita energetických úložísk by mala do roku 2030 šesťnásobne narásť

Skupina G7 sa na aprílovom stretnutí v Taliansku dohodla na výrazných investíciách do energetických úložísk. Štáty G7 sa zhodli na rekordnom globálnom cieli - na kapacite až 1500 GW do roku 2030, čo by predstavovalo až šesťnásobný nárast oproti súčasnej kapacite.

09. 05. 2024VIAC

 

Slovenské elektrárne investujú do novej fotovoltiky a batériových úložísk

S odstavením uhoľných elektrární v Novákoch a Vojanoch sa spoločnosti Slovenské elektrárne otvorila možnosť investícií do zelených energetických zdrojov a technológií, ktorú sa rozhodla naplno využiť.

09. 05. 2024VIAC

 

V Banskej Bystrici bolo spustené najväčšie batériové úložisko na Slovensku

2,7 megawattový výkon má nové smart batériové úložisko z dielne spoločnosti Fuergy. Úložisko dokáže poskytovať prevádzkovateľovi prenosovej sústavy podporné služby a zlepšiť tak flexibilitu sústavy.

06. 03. 2024VIAC

VŠETKY AKTUALITY

Chcete dostávať najnovšie informácie?

Súhlasím so spracúvaním uvedených osobných údajov pre zasielanie noviniek